En kemisk värmepåse

  • 25 kr

En kemisk värmepåse som används för att värma våra mjukkonserver utan öppen låga.

I lager.
Dela

Du värmer mjukkonserven oöppnad och öppnar den först när maten är klar!

Öppna påsen, lägg i matpåsen oöppnad och fyll på med vatten upp till markeringen. Förslut påsen och lägg den med katalysatorplattan nedåt. Vänta ca 10 minuter - sedan är maten varm och klar att ätas. Det går åt en värmarpåse per matportion.

Tänk på att:
 Väldigt kallt vatten eller kall väderlek kan fördröja den kemiska reaktionen. För att avhjälpa detta används med fördel ljummet vatten. Du kan också efter att du tillsatt vatten stoppa värmepåsen innanför jackan för att med kroppsvärme värma upp vattnet för att påskynda processen. När värmaren har kommit igång, isolera gärna från markkyla samt vind för bästa resultat.

Hållbarhetstid: ca 42 månader
Innehåll: Aluminium (stabiliserat) och Natriumhydroxid.